μικρα μυστικα


  • Καθάρισμα βρασμένου αστακού

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τον αστακό με την ουρά δεμένη προς τα μέσα με σπάγγο μαγειρικής. Τον βγάζουμε και τον αφήνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσει και να στραγγίσει. Τον μεταφέρουμε στον πάγκο και κόβουμε το σπάγγο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τον χωρίζουμε κατά μήκος σε 2 ίσα μέρη, πιέζοντας τη ράχη του μαχαιριού με το χέρι. Αφού τον χωρίσουμε σε 2 μέρη, αφαιρούμε από το κεφάλι το σακουλάκι με τις ακαθαρσίες και το συκώτι του. Με ένα μαχαιράκι σηκώνουμε το εντεράκι που βρίσκεται κατά μήκος της ράχης και το αφαιρούμε. Τέλος, με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε ελαφρά το σώμα από το καβούκι. Ο αστακός μας είναι έτοιμος!

  • Ξεπάγωμα
Το ξεπάγωμα γίνεται από την κατάψυξη στη συντήρηση του ψυγείου μέσα σε ένα μπωλ για να μην τρέξουν νερά. Αφήνουμε τα κατεψυγμένα προϊόντα να ξεπαγώσουν τελείως πριν τα μαγειρέψουμε!!







  • Γρήγορο ξεπάγωμα ψαριών



Βάζουμε τα κατεψυγμένα ψάρια κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό ή  τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό βρύσης και μια κουταλιά της σούπας αλάτι και τα αφήνουμε σιγά-σιγά να ξεπαγώσουν μόνα τους! Σε περίπτωση που ξεπαγώσουν τα προϊόντα και δεν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε αμέσως τα τοποθετούμε στη συντήρηση του ψυγείου για 24 ώρες 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου