Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Χταπόδι ριγανάτο



Υλικά:

1,5 kg χταπόδι
150γρ ξίδι
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αν το χταπόδι σας είναι κατεψυγμένο, το βάζετε όπως είναι παγωμένο σε μια κατσαρόλα με το ξίδι και το κρεμμύδι. Αν είναι φρέσκο, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά παραγουλιασμένο και χτυπημένο για να είναι μαλακό. Το ξεπλένετε και το βάζετε σε κατσαρόλα με το ξίδι, το κρεμμύδι και 200γρ νερό. Στο κατεψυγμένο δεν βάζουμε νερό, γιατί βγάζει από μόνο του πολλά υγρά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 1/2 - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά. Σε ένα μπολάκι αδειάζετε τους χυμούς από την κατσαρόλα, προσθέτετε τη ρίγανη, το λάδι και το αλατοπίπερο και χτυπάτε με ένα πιρούνι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάζετε σε μια πιατέλα το χταπόδι, το κόβετε σε ροδέλες και το περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε κρύο. Καλή επιτυχία!  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου