Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κουνέλι στιφάδο



Υλικά:

1 κουνέλι μέτριο
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό
4 ώριμες ντομάτες
2 φύλλα δάφνης
2-3 κανελλογαρύφαλλα
μπαχάρι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό κρεμμυδάκια

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. Ζεσταίνετε το λάδι, σωτάρετε το κρεμμύδι και το κουνέλι και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και τις ρίχνουμε στο μπλεντερ , ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό, την δάφνη, τα κανελλογαρύφαλλα, το μπαχάρι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μία ώρα. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα κρεμμυδάκια και τα χαράζετε σταυρωτά στο σημείο της ρίζας. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι και συνεχίζετε το ψήσιμο για μία ώρα περίπου. Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου