Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Χταπόδι στιφάδο



Υλικά:

1 1/2 χταπόδι
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
3-4 ώριμες ντομάτες
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση:

Πλένετε το χταπόδι, το βάζετε στην κατσαρόλα χωρίς νερό και αφήνετε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε  και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε το λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το χταπόδι. Τα σβήνετε με κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες αφού τις έχετε περάσει πρώτα από το μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το ξύδι, το φύλλο δάφνης και αφήνετε το χταπόδι να σιγοψηθεί μέχρι να πιει το νερό του.  Καλή επιτυχία:

Σημείωση:
Αφού καθαρίσετε τα κρεμμυδάκια τα χαράζετε σταυρωτά στη ρίζα για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου