Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Καλαμαράκια πικάντικα



Υλικά:

500γρ καλαμαράκια
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλυτζάνι τσαγιού μπύρα
1 φέτα πράσινη πιπεριά
1 φέτα κόκκινη πιπεριά
1 ασπράδι αυγού
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πιπεριές σε πολύ μικρούς κύβους και χτυπάμε το ασπράδι του αυγού σε μαρέγκα. Διαλύουμε 100γρ αλεύρι στην μπύρα και προσθέτουμε τους κύβους πιπεριάς και τη μαρέγκα. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τα αλευρώνουμε. Τα περνάμε ένα ένα από το κουρκούτι, φροντίζοντας να κολλήσουν οι κύβοι  πιπεριάς πάνω στα καλαμαράκια. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι για 3'. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη  ζεστά. Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου