Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κόκορας με χυλοπίτες



Υλικά:

1 μεγάλος κόκορας κομμένος σε μερίδες
500γρ χυλοπίτες
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
1 ξυλαράκι κανέλα
5-6 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Στην κατσαρόλα τηγανίζουμε τον κόκορα με λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει και τον σβήνουμε με το κρασί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε μαζί με τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το υπόλοιπο λάδι και το αλατοπίπερο, προσθέτοντας νερό που να σκεπάζει τις μερίδες και βράζουμε το φαγητό για 2 -2 1/2 ώρες σε σιγανή φωτιά. Αφού βράσει , βγάζουμε τις μερίδες από την κατσαρόλα, ελέγχουμε το ζωμό αν φτάνει, αλλιώς συμπληρώνουμε λίγο νεράκι, και ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες να βράσουν για πέντε λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου