Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Φλογέρες (Σαραγλί)



Υλικά:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
750γρ βούτυρο
350γρ καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη
1/2 παξιμάδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
λίγο βούτυρο για το ταψί

σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας λεμονιού
φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση:

Ανακατεύετε την καρυδόψιχα, το παξιμάδι και την κανέλα. Στρώνετε στον πάγκο εργασίας 3 φύλλα κρούστας, πασπαλίζετε το τελευταίο με το μείγμα, συνεχίζεται για άλλες δύο φορές, να στρώνετε 3 φύλλα και να βάζετε γέμιση. Τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό. Ετοιμάζετε με τον ίδιο τρόπο άλλα δύο ρολά, αλείφετε με βούτυρο ένα στρόγγυλο ταψί και βάζετε τα ρολά μέσα σαν σαλιγκάρι μέχρι να καλύψετε την επιφάνειά του. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και ξαφρίζετε και το περιχύνετε όλο, όπως είναι καυτό, τις φλογέρες μας με κουτάλι. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τις φλογέρες στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα βράζετε για 5'. Προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού και περιχύνετε τις φλογέρες. Σκεπάζετε το ταψί μέχρι το σιρόπι να απορροφηθεί. Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου