Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μοσχάρι με μανιτάρια



Υλικά:

4 φέτες μοσχάρι, 200γρ η καθεμία
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300γρ μανιτάρια
300γρ πλευρότους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές σκούπας μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις φέτες μοσχάρι στα δύο. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κρέας 4' από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να ψηθούν για 5', έως ότου πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Τέλος πασπαλίζουμε με το μαιντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα. Καλή επιτυχία!


Πηγή: Συνταγές Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου