Υλικά:
1 1/2kg κυδώνια κομμένα σε στενόμακρα λουριδάκια
1 1/2kg ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2 φακελάκια με άρωμα βανίλιας
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση:
Βάζετε τα κυδώνια σε κατσαρόλα σε στρώσεις μαζί με τη ζάχαρη εναλλάξ. Προσθέτετε λίγο νερό και άρωμα βανίλιας. Βράζετε ώσπου να "δέσει" και ρίχνετε το λεμόνι. Καλή επιτυχία!
Σημείωση:
Για να καταλάβετε πότε έχει δέσει το γλυκό θα πρέπει, όταν θα στάξετε μια σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι του δαχτύλου σας, η σταγόνα να στέκεται και να μην χύνεται!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου