Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μπουρεκάκια με κιμά



Υλικά:

250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ βούτυρο μαλακό
200γρ νερό ζεστό
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας γάλα
250γρ κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το νερό. Ζυμώνετε να γίνει απαλή ζύμη. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5' και προσθέτετε τον κιμά, τον πελτέ, το τυρί, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε να εξατμιστούν τα υγρά. Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη σε φύλλο με πάχος περίπου 2χιλ. Κόβετε στρόγγυλα κομμάτια. Βάζετε στη μέση 1 κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνετε στα δύο Πιέζετε τις άκρες να ενωθούν καλά. Βάζετε τα μπουρεκάκια σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε με το αυγό και το γάλα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-25' μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου