Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τυροπιτάκια με μανιτάρια



Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
700γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας φέτα τρίμματα
2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
2 φρυγανιές τριμμένες
14 φύλλα κρούστας
120γρ βούτυρο λιωμένο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε ανά δύο τα φύλλα κρούστας. Αλείφετε πρώτα με το βούτυρο ένα φύλλο και βάζετε επάνω το δεύτερο. Χωρίζετε σε 4 λωρίδες το κάθε διπλό φύλλο. Βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση στην άκρη.Διπλώνετε τη μία γωνία διαγώνια προς τα πάνω να σκεπαστεί η γέμιση σε τρίγωνο και συνεχίζετε να διπλώνετε ως το τέλος της λωρίδας. Συνεχίζετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Βάζετε τα τυροπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αλείφετε τα τυροπιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο. Βάζετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς στο φούρνο και ψήνετε για 15-20', μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα. Καλή επιτυχία!

Σημείωση:
Όταν τυλίγεται τα τυροπιτάκια, τα υπόλοιπα φύλλα να τα έχετε σκεπασμένα με μια βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου