Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κροκέτες πατάτας



Υλικά:

11/4 κιλό πατάτες
1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
4 αυγά
1 κουταλιάς της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι πολτοποιημένο
φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βράζετε τις πατάτες με τα φλούδια. Τις ξεφλουδίζετε και λιώνετε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό σκεύος για πουρέ, όσο είναι ζεστές. Τις βάζετε σε μια λεκανίτσα και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά. Παίρνετε λίγο λίγο το μείγμα μας και πλάθετε τις κροκέτες. Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό και τυλίγοντας μια μια τις κροκέτες στην φρυγανιά, τη βουτάτε στο ασπράδι και μετά πάλι στη φρυγανιά και την τηγανίζετε αμέσως σε καυτό λάδι και έπειτα τις τοποθετείτε μόλις ροδίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Καλή επιτυχία!

Σημείωση:  Ο πολτός του κρεμμυδιού είναι καλύτερος όταν τρίψετε το κρεμμύδι σε ψιλό τρίφτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου