Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ομελέτα



Υλικά:

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει. Σπάζετε ένα ένα τ αυγά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε το γάλα, το αλατοπιπερώνετε και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να ανακατευθούν. Μόλις κάψει το βούτυρο ρίχνετε τα αυγά και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και να πάρει η ομελέτα μας το σχήμα του τηγανιού. Μόλις πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα από την κάτω πλευρά, τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά, με τη βοήθεια ενός πιάτου. Μόλις είναι έτοιμη τη διπλώνετε στα δύο και την γλιστράτε σε μια πιατέλα. Καλή επιτυχία!

Σημείωση:
Αν η ομελέτα σας θέλετε να γίνει ακόμα πιο φουσκωτή, χτυπήστε ξεχωριστά τους κρόκους με το γάλα και χωριστά τα ασπράδια. Έπειτα τα ενώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου