Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ιμάμ-μπαϊλντί




Υλικά:

6 τσακώνικες μελιτζάνες μέτριες
4 μέτρια κρεμμύδια
6 ντομάτες 
μισό ματσάκι μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι με τα φυλλαράκια και τις πλένουμε. Αφαιρούμε 4 λωρίδες φλούδες ώστε να μείνουν 4 λωρίδες με φλούδα και 4 λωρίδες χωρίς. Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στο τμήμα  της σάρκας μέχρι την άλλη μεριά και δημιουργούνται 4 ανοίγματα. Αλατίζουμε καλά μέσα στα ανοίγματα και γύρω από τη μελιτζάνα και αφήνουμε περίπου για 15-20 λεπτά.
Πλένουμε, κομματιάζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα περνάμε από τον τρίφτη.Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό. Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη, τη ζάχαρη και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αφού έχουμε αφήσει τις μελιτζάνες για 20 λεπτά, τις ξεπλένουμε καλά και τις πιέζουμε να φύγουν τα υγρά. Τις αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά και μετά τις γεμίζουμε. Βάζουμε αρκετή γέμιση και στα 4 ανοίγματα
Τις βάζουμε στο ταψί και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στην αρχή σε μέτριο φούρνο για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να ροδίσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου