Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Κολοκυθάκια με μπέικον



Υλικά:

1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
250γρ μπέικο
100γρ παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
150γρ. κρέμα γάλακτος 
1 κρόκο αυγού
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το μπέικον σε φέτες και τα σωτάρουμε ελαφρά με μια κουταλιά βούτυρο σε σιγανή φωτιά.
Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, αφού την ανακατέψουμε με έναν κρόκο αυγού. Αλατοπιπερώνουμε. Σε μια πιατέλα βάζουμε τα κολοκυθάκια με το μπέικον και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Καλή επιτυχία!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου