Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Γαλακτομπούρεκο της Κατερίνας (από τον Άγιο Βλάσιο Πηλίου)


Υλικά:

1/2 κιλό φύλλο ψιλό
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουτί Άνθος αραβοσίτου Βανίλια
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδας


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών, το σιμιγδάλι, το Άνθος Αραβοσίτου, τις βανίλιες και τα βάζουμε στη φωτιά να δέσουν. Μόλις δέσουν το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά. Όταν κρυώσει καλά χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε  μαρέγκα και τα βάζουμε και αυτά στην κρέμα.
Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε τα μισά φύλλα από κάτω βουτυρωμένα, από πάνω όλη την κρέμα και πάλι τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρωμένα. Χαράζουμε ελαφρώς σε οριζόντιες γραμμές χωρίς να κόψουμε το φύλλο μέχρι το τέλος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε 2 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό με λίγο λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Προσοχή! φροντίζουμε το σιρόπι να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου