Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ρολάκια Κανέλας




Υλικά:

Για την ζύμη:
-75γρ. βούτυρο
-25γρ. μαγιά (νωπή)
-250γρ.  γάλα
-1/2 κούπα ζάχαρη
-3-4 κούπες αλεύρι
-λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
-50γρ.  βούτυρο
-3 κ.γ. κανέλα
-1/2 κούπα ζάχαρη (κρυσταλλική)

-λίγη μαύρη ζάχαρη(προαιρετικά)

Εκτέλεση: 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ενα κατσαρολάκι και έπειτα προσθέτουμε το γάλα, ώστε το μίγμα να ειναι χλιαρό. Το βάζουμε σε ενα μπολ προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά -σιγά ώστε η ζύμη να κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας αλλα να ειναι και εύπλαστη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά με 1 ωρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε ολα τα υλικά της γέμισης. (Προσοχή! Το βούτυρο το ζεσταίνουμε πολύ λίγο, να μην λιώσει!) Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλαστή σε ορθογώνιο. Απλώνουμε την γέμιση στη επιφάνεια της. Τυλίγουμε κατά μήκος του ορθογωνίου. Κόβουμε το ρολό σε μικρά ρολάκια περίπου 2εκ. και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ωρα και μετα τα αλειφουμε με ενα κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά(μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρωμα). Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου