Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Κέικ λεμονιού




Υλικά:

340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 λεμόνια, το ξύσμα τους
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
λίγη μαρμελάδα βερίκοκο
λίγα αμυγδαλα, καβουρντισμένα σε φετάκια

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°  C. Βουτυρώνετε  μια τετράγωνη φόρμα πλευράς με  20 εκ.,  την  πασπαλίζετε  με αλεύρι και  τινάζετε για να φύγει το περίσσευμα.
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη. Βάζετε σε ένα μικρό μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.  Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα  μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας πάντα το μείγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μισό αλεύρι και το μισό γάλα. Δυναμώνετε την ταχύτητα και χτυπάτε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, και το υπόλοιπο αλεύρι χτυπώντας σε πιο χαμηλή ταχύτητα .
Προσθέτετε στη ζύμη το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και την αδειάζετε στο βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνετε το κέικ για 1 ώρα . Το αφήνετε να κρυώσει λίγος, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Προτού το σερβίρετε, το αλείφετε με πολύ λίγη μαρμελάδα και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και την άχνη. Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου