Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Κανταΐφι



Υλικά:

1 κιλό κανταΐφι
2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
250γρ βούτυρο
για το σιρόπι:
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
6 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού
1-2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση:

Απλώνουμε το κανταΐφι. Κόβουμε σε 16 ίσια μέρη.  Αναμειγνύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κάθε κομμάτι αφού το βουτυρώσουμε καλά. Τυλίγουμε σε ρολό φέρνοντας προς τα μέσα το κανταΐφι που προεξέχει για να κλείσουμε τις άκρες. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα κομμάτια. Τα βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο. σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζουμε το κανταΐφι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30'. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει. Βράζουμε επί 5-7' τα υλικά για το σιρόπι. Καλή επιτυχία!

Σημείωση:
Σιροπιάζουμε το γλυκό μας μόλις βγει από το φούρνο με κρύο σιρόπι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου