Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Χοιρινές μπριζόλες μαρινάτες



Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες
0,2λ. λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1/2 ματσάκι μαιντανός
30γρ. βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Βράστε το κρασί με τα μυρωδικά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και, όταν κρυώσει, περιχύστε τις μπριζόλες. Αφήστε τις να μείνουν 24 ώρες μέσα στη μαρινάτα,ενώ εσείς θα τις ναποδογυρίζετε πότε πότε. Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάτα και σκουπίστε το με μια πετσέτα. Κατόπιν ροδίστε το και από τις δυο πλευρές σε λιωμένο βούτυρο, προσθέστε τη σουρωμένη μαρινάτα και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Στο τέλος βάλτες τη κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε τις μπριζόλες πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαιντανό. Ταιριάζει πολύ με ρύζι, πατάτες βραστές ή ζυμαρικά. Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου