Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πτι φουρ με μαρμελάδα (σαμπλεδάκια)


Υλικά:

250γρ μαργαρίνη
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια σε σκόνη
1/4 φλ. λευκό κρασί
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μαρμελάδα
σοκολάτα λιωμένη
τρούφα σοκολάτας


Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε μέσα το κρασί. Αφήνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφού το ρίξουμε όλο το αλεύρι πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε μπισκοτάκια με το χέρι και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά, περίπου 15'. Όταν κρυώσουν τα κολλάμε ανα δύο με μαρμελάδα ενδιάμεσα και βουτάμε τα μισά μέσα σε λιωμένη σοκολάτα και έπειτα στην τρούφα σοκολάτας. Καλή επιτυχία! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου