Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μηλόπιτα


Υλικά:

5 κόκκινα μήλα
150 γρ μαργαρίνη
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμός από ένα λεμόνι
κανέλα
4 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 βανίλιες σε σκόνη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Απλώνουμε τις ροδέλες σε ένα ταψάκι και τις ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το 1 ποτήρι ζάχαρη και την κανέλα τα μήλα μας και βάζουμε από πάνω τη μαργαρίνη σε κομματάκια. Ψήνουμε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15'.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε άλλο μπολ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων σε δόσεις μέσα στη μαρέγκα και πασπαλίζουμε σιγά σιγά με το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και μόλις το μείγμα γίνει λείοτο απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για 25'. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε αμέσως σε μια πιατέλα. Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου