Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Γαριδομακαρονάδα




Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι Νο7
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
2 καυτερές πιπεριές
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνετέ τα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, την ζάχαρη, τις καυτερές πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε την σάλτσα για 15 λεπτά και μετά αφαιρείτε τα κεφάλια των γαρίδων. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα σώματα από τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ανακατεύετε με την σάλτσα ντομάτας και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, σερβίρετε και γαρνίρετε με τον φρέσκο βασιλικό. Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου